2009 yılında ülkemizde gerçekleşen olaylar akıl alır gibi değil. Neyse, çok fazla yorum yapmadan Mine G. Kırıkkanat' ın hafta için yayımlanan yazısını aktarmak istedim. Yazının tamamı burada.
"Ben size bütün bunları, Cleveland’ın aslında ne kadar Darwin’ci olduğunu ve tıp biliminde evrim teorisine uygun işlediğini kanıtlamak için anlatıyorum.
Eğer Cleveland bilimcileri evrimci olmayıp yaratılış safsatasına uygun davransalardı, insan, domuz, sığır, fare vb. gibi türlerin hücre akrabalığı üzerine çalışmaz, ondan organ alıp ötekine takıp çalıştıramazlardı.
Dolayısıyla, tam Maliye Bakanımızın, sağlığına böylesi Darwin’ci bir hastane tarafından kavuşturulduğu günlerde, Darwin’in TÜBİTAK’ın Bilim ve Teknik dergisinin kapağından kovalanması ve Dr. Çiğdem Ataduman’ın da yayın yönetmenliğinden alınması, hiç şık olmadı.
Türkiye’de güya bilimi ilerletmekle görevli TÜBİTAK’ın başına konuşlanan Prof. Ömer Cebeci, sanırım kendisini iktidarın yarattığını biliyor, dolayısıyla yaratılış teorisine göre davranıyor.
Önemli değil. Prof. Ömer Cebeci’nin başkanlığında bir TÜBİTAK’la Türkiye ne büyür, ne küçülür. Hastanelerimiz de değiştirecekleri biyoprotez aort kapakçıklarını, ABD laboratuarlarından ithal eder, kaynağını sormazlar.
Kullar böyle akılsız olunca, Rab da TÜBİTAK’ı yaratılışçı ulemaya emanet eden ehli Müslim zevata, Cleveland’a gidip Darwin’cilere ameliyat olmasını tavsiye eder."
14 Mart 2009
10 Mart 2009
Süt için...
...süt içirin.
Nedense sadece çocukların süt içmesi gerekirmiş gibi belli bir yaştan sonra herkes süt tüketimini azaltır. Oysa, çocuklukta süt ne kadar önemliyse, yetişkinlikte de o kadar önemli. Şöyle bir saymak gerekirse, içindeki kalsiyum, protein, potasyum, mineraller ve vitaminler sayesinde süt cildinize, dişlerinize, kemiklerinize, gözlerinize, kısacası sağlınıza çok ama çok yararlı. Bir ara bizde de yoğun bir süt kampanyası vardı. Şu an yok ama şu siteden Amerika' da devam eden kampanyanın sitesine bakabilir, günde 3 bardak yağsız sütün size nasıl geri döneceğini öğrenebilirsiniz.
08 Mart 2009
Kitap Tavsiyesi
Khaled Hosseini...Bir çoğunuz, O' nu Uçurtma Avcısı adlı ilk kitabından tanıyordur. Benim bahsetmek istediğim ikinci kitabı, Bin Muhteşem Güneş. İlk kitabında anavatanı olan Afganistan' da erkekleri konu eden yazar, Bin Muhteşem Güneş'te bu sefer de aynı coğrafyanın kadınlarını konu etmiş. Bu iki kitaptan başka kitabı olmayan yeni bir yazarın(!) - aslen doktor- bu kadar sade ama o kadar da etkili yazması bana çok etkileyici geldi. Kadınları anlatan her kitabı çok seven ben, buna da bayıldım. İslam egemenliğindeki toplumlarda kadınların erkekler tarafından yoğun bir baskı altında tutulması, ikinci sınıf bile sayılamayacak kadar değersiz görülmesi,(resmi dini İslam olmasına rağmen) laik bir ülkede yaşamanın ne kadar büyük bir lütuf olduğunu her sayfada insana hatırlatıyor.
06 Mart 2009
Bahar gelsin!!!
Spring Time - by Karine Minzon Wilson on Polyvore.com
One Color Girl - by Natasha11 on Polyvore.com
Spring Forward - by cckelly on Polyvore.com
I opet vapaj za prolece :) - by Natasha11 on Polyvore.com
Hippie Style for Spring - by Natasha11 on Polyvore.com
Sağol Polyvore :)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)