14 Mart 2009

Darwin'in 200. Doğum Yılı

2009 yılında ülkemizde gerçekleşen olaylar akıl alır gibi değil. Neyse, çok fazla yorum yapmadan Mine G. Kırıkkanat' ın hafta için yayımlanan yazısını aktarmak istedim. Yazının tamamı burada.

"Ben size bütün bunları, Cleveland’ın aslında ne kadar Darwin’ci olduğunu ve tıp biliminde evrim teorisine uygun işlediğini kanıtlamak için anlatıyorum.
Eğer Cleveland bilimcileri evrimci olmayıp yaratılış safsatasına uygun davransalardı, insan, domuz, sığır, fare vb. gibi türlerin hücre akrabalığı üzerine çalışmaz, ondan organ alıp ötekine takıp çalıştıramazlardı.
Dolayısıyla, tam Maliye Bakanımızın, sağlığına böylesi Darwin’ci bir hastane tarafından kavuşturulduğu günlerde, Darwin’in TÜBİTAK’ın Bilim ve Teknik dergisinin kapağından kovalanması ve Dr. Çiğdem Ataduman’ın da yayın yönetmenliğinden alınması, hiç şık olmadı.
Türkiye’de güya bilimi ilerletmekle görevli TÜBİTAK’ın başına konuşlanan Prof. Ömer Cebeci, sanırım kendisini iktidarın yarattığını biliyor, dolayısıyla yaratılış teorisine göre davranıyor.
Önemli değil. Prof. Ömer Cebeci’nin başkanlığında bir TÜBİTAK’la Türkiye ne büyür, ne küçülür. Hastanelerimiz de değiştirecekleri biyoprotez aort kapakçıklarını, ABD laboratuarlarından ithal eder, kaynağını sormazlar. Kullar böyle akılsız olunca, Rab da TÜBİTAK’ı yaratılışçı ulemaya emanet eden ehli Müslim zevata, Cleveland’a gidip Darwin’cilere ameliyat olmasını tavsiye eder."

Hiç yorum yok: